Το Ρέικι είναι μία ενεργειακή μέθοδος από την Ιαπωνία που  έχει ευεργετικά αποτελέσματα, όπως σωματική ευεξία, χαλάρωση, βελτίωση της υγείας, νοητική ηρεμία, ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, αισιοδοξία στη ζωή, ανάπτυξη συμπόνιας, πνευματική ανάπτυξη.

Η μέθοδος Ρέικι είναι μία φυσική ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει την συμπαντική πνευματική ενέργεια Ρέικι, είναι πολύ απλή στην εφαρμογή της και πολύ αποτελεσματική. Το Ρέικι μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα από οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, φυλή, θρησκεία, μόρφωση ή κοινωνική θέση.

Μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό μας, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, ακόμη και από επαγγελματίες ως συμπληρωματική μέθοδος. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την μέθοδο Ρέικι στην καθημερινή τους ζωή, βελτιώνοντας την εσωτερική και εξωτερική πραγματικότητα τους.

 

 

Τι σημαίνει Ρέικι

Η αρχική ιαπωνική ονομασία της μεθόδου είναι Usui Reiki Ryoho. Η λέξη Reiki σημαίνει κατά κυριολεξία ‘πνευματική ενέργεια’, Usui είναι το όνομα του ιδρυτή, Ryoho σημαίνει 'μέθοδος ίασης' και έτσι η αρχική ονομασία Ουσούι Ρέικι Ρυόχο ερμηνεύεται ως 'Μέθοδος Ίασης με Πνευματική Ενέργεια του Ουσούι'.

Η λέξη Ρέικι είναι ιαπωνική και αποτελείται από δύο ιαπωνικά ιδεογράμματα το Ρέι και Κι.

Rei

Ρέι σημαίνει πνεύμα.

Ki

Κι σημαίνει αέρας, ατμός, στα ιαπωνικά και ερμηνεύεται ως ενέργεια.

Ryo

Ρύο σημαίνει ίαση, θεραπεία, αγωγή

Ho

Χο σημαίνει μέθοδος, σύστημα, τεχνική

 

Reiki

Ρέικι σημαίνει Πνευματική Ενέργεια κατά κυριολεξία. Επίσης σημαίνει Συμπαντική Ενέργεια, Ουράνια Ενέργεια ή Ανώτερη Ενέργεια. Το Ρέικι είναι ενέργεια που έχει συγκεκριμένες ιδιότητες. Το Ρέι προσδιορίζει το Κι. Έτσι το Ρέικι χαρακτηρίζεται από σοφία, διαίσθηση, αποκατάσταση, εναρμόνιση και θεραπευτική φύση.  Η σοφία του Ρέικι εκδηλώνεται ως αυτόνομη “ευφυΐα” έτσι ώστε η ενέργεια “γνωρίζει” που να κατευθυνθεί αφού διοχετευτεί στον αποδέκτη και βρίσκει τα προβλήματα προς αποκατάσταση. Συνεπώς δεν επηρεάζεται από το σύστημα αντιλήψεων ή πεποιθήσεων αυτού που διοχετεύει το Ρέικι ή αυτού που το δέχεται.

 

 

Translate HealingBioenergy

Albanian Bulgarian English German Greek Italian Portuguese Spanish Turkish